Online bevalcursus

Wil jij je thuis voorbereiden op je bevalling? Goed idee!

 19 video's met alle ins & outs  unieke aandacht voor wat wel en juist niet werkt  checklists, partnervideo's en samenvattigen  6 maanden toegang  ONLINE

49,-
(6 maanden toegang)

Ook zonder stress bevallen?

Dat gaat je met een goede voorbereiding zeker lukken. Iedere bevalling verloopt natuurlijk anders.  Om daarin mee te kunnen geeft deze online bevalcursus je alle info en tips die jij nodig hebt straks. Je weet hoe een bevalling kan verlopen, wat je kunt verwachten, hoe het anders kan gaan én wat jij zelf kunt doen. Vergeet trouwens niet dat terwijl jij nog bijkomt van je bevalling, ook direct je kraamtijd is gestart. Waarin direct veel dingen op je afkomen. Wil je daar ook voorbereid op zijn? Dan is de complete cursus meer geschikt voor jou. 

Wat ik je heel graag wil vertellen is dat ik tijdens de bevalling echt heel veel aan jouw cursus gehad heb! Het heeft me er echt doorheen geholpen.
Reactie van Manon over de bevallingscursus

De video's geven uitleg en tips rondom weeën opvangen, persen, keuzes rondom je bevalling en meer. Online, dus zo bekijk alles zo vaak als je wil.  Vol kracht en vertrouwen ga je je bevalling in.

Dit vinden vrouwen van de online zwangerschapscursus...

Wat krijg je met deze online bevalcursus...

Op ieder moment kun je starten met je voorbereiding. Na het volgen van de cursus ben je helemaal klaar voor je komende bevalling.

 Volledige voorbereiding op je bevalling (in 19 video's)

Uniek: uitgebreide aandacht voor het "waarom" dingen juist wel of niet helpen

 Ook partnervideo's én  samenvattingen

Checklist zoals de Zwangerschaps TO-DO list en het geboorteplan
 

 

✔ Waardevolle extra's in je mail (als je het wil natuurlijk)

Je bent welkom in de exclusieve FB-groep

6 maanden toegang, waarin je alles zo vaak kunt kijken als je wil

En je krijgt mij erbij...haha...voor al je vragen én je verhalen

 

 

De cursus  is verdeeld in 2 onderwerpen met ieder verschillende behapbare video’s. Deze geven je heel veel info, zonder dat je hoofd ervan overloopt
Klik op de onderstaande onderwerpen om de bijbehorende lessen te zien

✔ Basis: wat helpt wel en wat helpt niet ✔ Mindset: hoe denk jij over de bevalling? ✔ Weeën ✔ Ademhaling ✔ Houding tijdens weeën ✔ Geluid maken ✔ Keuzes rondom je bevalling ✔ Ligging van de baby ✔ Wie is er aanwezig bij je bevalling… ✔ Partnerfilm Samenvatting (PDF) Checklists: geboorteplan & ziekenhuis-tas En toegang tot de meer algemene video's over "waar bevallen" en "wat zit er in je kraampakket"
✔ Hoe verloopt de bevalling ✔ Houdingen tijdens je bevalling ✔ Pijnbestrijding ✔ Soms gaat het anders ✔ Keizersnede ✔ Inleiden ✔ Doorknippen van de navelstreng ✔ Nodig bij je bevalling ✔ Partnervideo Samenvatting (PDF
Toegang tot de besloten fb-groep. Waardevolle aanvullingen via de mail als je wilt. En snel en uitgebreid antwoord op al je vragen; via de mail, chat, groep of telefoon.

Echt precies wat ik nodig heb
Kies nu bevalcursus voor slechts 49,-

Mag ik je helpen in je voorbereiding?

Lijkt mij super om je te helpen op weg naar je bevalling. Alles wat je nodig hebt vertel ik je. En je vragen zal ik snel en uitgebreid beantwoorden. Wil je je laatste up-dates ook delen...hartstikke leuk, altijd welkom.

Met mijn ervaring en kennis in de geboortezorg zorgen ervoor dat ik je precies kan geven wat nodig in je voorbereiding op de bevalling. Na mijn eerste stage als HBO-verpleegkundige op de afdeling "Zwangere, verloskunde & pasgeborene" wist ik direct welke richting ik op wilde. Zo heb ik nu ,met mijn jarenlange werkervaring en bijscholing binnen de verloskunde, kinderthuiszorg en mbo-docent voor het vak "kraamzorg", enorm veel kennis opgebouwd. Nog steeds is het heerlijk die kennis op peil te houden via scholing en vakliteratuur. En natuurlijk deel ik het met jou!

Zes jaar werkte ik in de avonduren als zwangerschapsdocent bij een reguliere zwangerschapscursus op locatie. Het nadeel was dat er teveel info in een te korte tijd gegeven moest worden. Hierdoor werd het nauwelijks onthouden. Gemiste lessen konden niet worden ingehaald en bovendien miste er info, die juist het verschil kan maken. Zoals het waaróm iets nu juist wel of niet helpt tijdens je bevalling.

Tijd om zelf de online zwangerschapscursussen te ontwikkelen. Met alles belangrijke informatie en tips. Op een manier, waardoor je het kunt onthouden. En dus ook werkelijk kunt gebruiken. Iedere keer is het weer zo cool om van een cursist te horen dat alles zo bruikbaar was. Wihoe!

 

 

Afbeelding van de docent van de online zwangerschapscursus

Zin om er samen voor te gaan?

Je hebt zelf invloed om van je bevalling een positieve ervaring te maken

Ja, je leest het goed. Niet de echte gebeurtenissen tijdens je bevalling bepalen of je negatief of positief terug kijkt. Het blijkt juist dat dit bepaald wordt door hoe jij in alles mee kunt gaan. Daarin is het volgende ontzettend belangrijk:

  1. Het gevoel van mee beslissen. Er zijn zoveel kleine en grote keuzes te maken rondom je bevalling. Bovendien gaat het niet alles om te kiezen tussen optie A of B. Meer nog gaat het om je inzicht  en kennis. Begrijpen wat jouw bevalling aan het doen is. Dat geeft je power en het gevoel van eigen regie
  2. Welke gedachten je voor en tijdens de bevalling hebt.  Dit kan je bevalling zelfs tegenwerken of juist bevorderen. Natuurlijk ga jij voor die laatste.

In mijn ervaring blijkt dat geïnformeerde keuze – dus weten wat er speelt, kennis hebben van de voor- en nadelen- een belangrijkere factor is om positief terug te kijken dan of het nu uiteindelijk een vaginale bevalling werd of een keizersnede
S-Vedam, directeur verloskunde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver

Gelukkig heb je op beide invloed. Met de online beval cursus geef jij je kans op "positief terug kijken" een flinke boost!

Veel gestelde vragen

Natuurlijk afhankelijk van wat jij wil. Naast de echte voorbereiding staan er ook algemene video's over zwangerschap, bevalling en kraamtijd voor je klaar. Die zijn al vanaf 20 weken zwangerschap interessant. Vanaf 28 weken zwangerschap is het verstandig te beginnen met de echte voorbereidende video's. Maar natuurlijk kun je ook last-minute nog instappen. De snelste cursist ooit, lukte het de cursus in een week te doorlopen (dit omdat ze net voor de uitgerekende datum toch nog graag goed voorbereid was en dus met 38 weken zwangerschap nog meedeed). Andere nemen liever de tijd en starten vroeg. De keuze is aan jou.
Veel verzekeringen vergoeden de cursus. Wel is het afhankelijk van je verzekering en het pakket. We zijn ingeschreven bij de KvK, een bewijs van deelname is mogelijk en Ostara is lid van de vereniging Samen Bevallen. Dit kunnen dingen zijn waar je verzekering naar vraagt. Voor de verzekering maak ik een aparte factuur, met de benodigde gegevens, die jij kunt indienen.
Je kunt op ieder moment starten. Je kunt na inschrijven direct inloggen op de site en je cursus volgen. De cursus is helemaal online, dus je kunt alles op je eigen tijd en plaats volgen. 6 maanden lang, kun je alles zo vaak bekijken als je wil
Heb je vragen of wil je iets delen? Dan kun je mij bereiken via de mail, chat of in de besloten groep. Ook telefonisch is mogelijk tijdens de cursisten-call op dinsdagavond tussen 20-21 uur. Niemand anders, dan ik, leest jouw vragen, dus voel je vrij om ze te stellen. Ik zal ze snel en uitgebreid beantwoorden.
Nee hoor, zeker niet. Ik bied het je gewoon aan als waardevolle extra. Je kunt daar ervaringen delen met andere zwangere vrouwen als je dit wil. Ook zonder deelname kun je de online voorbereiding prima volgen.
Natuurlijk. Kan me goed voorstellen dat je toch ook info over je kraamtijd en voeding voor de baby wil. Dan kun je "up-graden" naar de complete cursus. Weet je nu al zeker dat je ook die voorbereiding wil, kies dan direct voor de complete cursus.
Staat jouw vraag er niet tussen? Ik hoor hem graag van je:

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Bericht

Ontvang de zwangerschaps TO DO list

Het handige overzicht van wanneer en wat je moet regelen. Na aanmelden komt de TO DO list direct in je mail: 
Ja dit wil ik zien