De meest complete zwangerschapscursus online

Weeën? Persen?...

De bevalling? Hoe start je goed de babyvoeding? Of wat is die stekende pijn bij mijn liezen toch… Nu je zwanger bent schiet er vast van alles door je hoofd. Niet zo gek! Er is zoveel nieuws en er gaat nog heel wat komen.

Logisch dat je daar alles over wil weten. Verstandig om niet te wachten tot het moment dát (want geloof me…dan staat je hoofd er echt niet naar), maar juist nu al voorbereiden. Het helpt je enorm te weten wat je kunt verwachten én welke tips en keuzes er zijn. Dat geeft je zoveel mogelijkheden en vertrouwen. 

Alle antwoorden en tips vind je zeker in de video’s deze online zwangerschapscursus. Of je stelt ze via de chat, mail of besloten groep. Natuurlijk reageer ik snel. Want als je met een vraag zit, wil je antwoord. Niet morgen, maar vandaag!

Jij wilt je toch ook goed voorbereiden op je zwangerschap en bevalling?

€109,- NU 99,- (6 maanden toegang)
In veel gevallen vergoed door je zorgverzekering

Hoe werkt de cursus?

De  video’s in de zwangerschapscursus zijn praktisch & duidelijk en staan dus online voor je klaar. Ideaal om ze te volgen op een moment dat het jou uitkomt.  Deelnemers geven ook aan de snelle reactie op vragen echt fijn te vinden. Evenals dat ik je alles vanuit een neutrale kijk vertel. Ik geef je de info en tips, jij beslist wat bij je past! Waar het kan zijn handige checklists toegevoegd, zoals o.a de zwangerschap TO DO lijst en alles voor je ziekenhuistas. Super handig. 

Klik op de onderwerpen en zie welke 38 lessen voor je klaar staan. Alle video’s zijn goed behapbaar en vaker terug te kijken.

✔ Veranderingen in je lijf en de invloed daarvan op jou ✔ Houding en beweging nu je zwanger bent ✔ Zwangerschapsongemakken ✔ 3 éénvoudige, maar handige oefeningen ✔ Zwangerschapscomplicaties ✔ Ontspanningsoefening ✔ Partnerfilm Checklist: Zwangerschap TO-DO list, Baby-uitzet, tips bij ongemakken Samenvatting (PDF) Bovendien krijg je toegang tot deze meer algemene video’s rondom je zwangerschap: je baby voelen bewegen, harde buiken en bandenpijn

✔ Basis: wat helpt wel en wat helpt niet ✔ Mindset: hoe denk jij over de bevalling? ✔ Weeën ✔ Ademhaling ✔ Houding tijdens weeën ✔ Geluid maken ✔ Keuzes rondom je bevalling ✔ Ligging van de baby ✔ Wie is er aanwezig bij je bevalling… ✔ Partnerfilm Samenvatting (PDF) Checklists: geboorteplan & ziekenhuis-tas En toegang tot de meer algemene video’s over “waar bevallen” en “wat zit er in je kraampakket”

✔ Hoe verloopt de bevalling ✔ Houdingen tijdens je bevalling en persen ✔ Pijnbestrijding ✔ Soms gaat het anders ✔ Keizersnede ✔ Inleiden ✔ Doorknippen van de navelstreng ✔ Nodig bij je bevalling ✔ Partnervideo Samenvatting (PDF

✔ Eerste uur na de geboorte ✔ Jij in de kraamweek ✔ Kraamzorg ✔ Hielprik en gehoortest ✔ Houding en beweging na de bevalling ✔ Na je kraamtijd.. ✔ Partner Samenvatting (PDF) En toegang tot de meer algemene video over “kraamvisite of kraamfeest”

✔ Je baby en voeding in het algemeen ✔ Borstvoeding ✔ Flesvoeding ✔ Nachtvoeding / doorslapen ✔ Partner Samenvatting (PDF) Checklist: herken de hongersignalen

Toegang tot de besloten fb-groep om ervaringen en verhalen te delen. Waardevolle aanvullingen via de mail als je wilt. En snel en uitgebreid antwoord op al je vragen; via de mail, chat, groep of telefoon. Natuurlijk is er in maart 2020 ook een e-book rondom het corona-virus toegevoegd.

Wil jij vandaag nog starten met de meest complete online zwangerschapscursus?

Wat andere vrouwen van de cursus vinden

Wil jij je ook online goed voorbereiden?

Wil jij positief terugkijken op de bevalling? Dat begint met de voorbereiding

Ja, je leest het goed. Nu al heb je invloed op hoe je straks op de bevalling terug kijkt. Dit wordt namelijk niet bepaald door de gebeurtenissen tijdens je bevalling. Wel door of je mee kunt gaan in wat er komt en eigen regie. Door inzicht in wat je bevalling aan het doen is. Waardoor je beslissingen kunt maken. Dat je kunt omgaan met de pijn. Op de hoogte bent van wat je tegen komt in je kraamperiode. Dat geeft je power en het gevoel van controle.

Weet je dat gedachten kunnen de bevalling tegenwerken of juist bevorderen? Bij stress en paniek verloopt je bevalling moeilijker of stopt zelfs. Met de juiste mindset vlot je bevalling juist en ervaar je de kraamtijd positief.

In mijn ervaring blijkt dat geïnformeerde keuze – dus weten wat er speelt, kennis hebben van de voor- en nadelen- een belangrijkere factor is om positief terug te kijken dan of het nu uiteindelijk een vaginale bevalling werd of een keizersnede
S-Vedam, directeur verloskunde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver

Gelukkig geeft deze complete online zwangerschapscursus je het goede uitgangspunt. Daarmee geef jij je kans op “positief terug kijken” een enorme boost!

Alles weten over je bevalling?

Jouw zwangerschapsdocent

Dat ben ik…Ilona.  Je ziet mij in de video’s en ik ben ook degene waar je mail of chatbericht met een vraag  of  laatste up-date naar toe gaat.

De onderwerpen en info, die ik je in de cursus geef, heb ik gekozen vanuit mijn kennis en ervaringen als HBO-verpleegkundige in de geboortezorg. Enige tijd was ik trouwens ook docent “kraamzorg” aan de MBO.  Ook super leuk, maar kennis en tips delen aan vrouwen die zelf gaan bevallen en hun kraamtijd staat voor mij op nr 1!

Iedereen ervaart heus lastige momenten tijdens haar bevalling, dat had ik zelf ook.  Dan ben  je het even  helemaal kwijt.  Zo belangrijk om juist dáár door heen te komen.  Daarom geef je ik zo graag deze online cursus. Zodat je juist ook die momenten weer doorkomt.

Regelmatig ontvang ik van cursisten een enthousiast bericht sturen over de cursus. Dat is super lief en leuk.

Tijdens de bevalling had ik echt verschillende manieren nodig om mee te kunnen gaan. Dankzij de cursus had ik genoeg keuze. In de kraamtijd kwam er echt veel op me af. Ik was zo blij dat ik al vooraf van alles op de hoogte was. De kraamverzorgster noemde nog dat ik zo goed voorbereid was! Reactie van Chantal over de complete zwangerschapscursus

Ik heb er zin in, jij ook?

Online zwangerschapscursus coach Ilona

Makkelijk en wanneer jij dat wilt vanuit huis

Natuurlijk ben je op dit moment voorzichtig. Met de online zwangerschapscursus zit je veilig, want je kan alles vanuit huis volgen. Na inloggen bekijk je de video’s, checklists en samenvattingen waar je maar wil.  Cursisten laten regelmatig weten dat ze  het fijn vinden dat alles op je eigen tempo bekeken kan worden.

De ene video zapp je zo doorheen, de andere bekijk je vaker. Dat kan ook,  want je hebt 6 maanden toegang tot alles. Regelmatig check ik of er behoefte is aan een live online meeting, zodat we ook op die manier contact kunnen hebben.

Dit leer je

Volg nu een zwangerschapscursus op momenten wanneer jou het uitkomt

Veelgestelde vragen

Natuurlijk afhankelijk van wat jij wil. Naast de voorbereiding staan er ook algemene video’s over zwangerschap, bevalling en kraamtijd voor je klaar. Die zijn al vanaf 20 weken zwangerschap interessant. Vanaf 28 weken zwangerschap is het verstandig te beginnen met de echte voorbereidende video’s. Maar natuurlijk kun je ook last-minute nog instappen. De snelste cursist ooit, lukte het de cursus in een week te doorlopen (dit omdat ze net voor de uitgerekende datum toch nog graag goed voorbereid was en dus met 38 weken zwangerschap nog meedeed). Andere nemen liever de tijd en starten vroeg. De keuze is aan jou.

Veel verzekeringen vergoeden de cursus. Wel is het afhankelijk van je verzekering en het pakket. Bekijk het overzicht.
We zijn ingeschreven bij de KvK, een bewijs van deelname is mogelijk en Ostara is lid van de vereniging Samen Bevallen. Dit kunnen dingen zijn waar je verzekering naar vraagt. Voor de verzekering maak ik een aparte factuur, met de benodigde gegevens, die jij kunt indienen.

Je kunt op ieder moment starten. Je kunt na inschrijven direct inloggen op de site en je cursus volgen. De cursus is helemaal online, dus je kunt alles op je eigen tijd en plaats volgen. 6 maanden lang, kun je alles zo vaak bekijken als je wilt.

Heb je vragen of wil je iets delen? Dan kun je mij bereiken via de mail, chat of in de besloten groep. Ook telefonisch is mogelijk tijdens de cursisten-call op dinsdagavond tussen 20-21 uur. Niemand anders, dan ik, leest jouw vragen, dus voel je vrij om ze te stellen. Ik zal ze snel en uitgebreid beantwoorden.

Nee hoor, zeker niet. Ik bied het je gewoon aan als waardevolle extra. Je kunt daar ervaringen delen met andere zwangere vrouwen als je dit wil. Ook zonder deelname kun je de online voorbereiding prima volgen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Ik hoor hem graag van je:

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Bericht

  Weet jij voldoende en wil je starten met de beste voorbereiding op je zwangerschap en je bevallen?

  €109,- NU 99,- (6 maanden toegang)
  In veel gevallen vergoed door je zorgverzekering