Mijn eerste kennismaking met een bevalling was…eh..wow

Ik ben Ilona en mij zie je in de cursus.  Als stagaire HBO-verpleegkunde had ik mijn allereerste stagedag op de afdeling verloskunde. Een vrouw was aan het bevallen en had behoorlijk paniek. Na een korte instructie werd ik de kamer ingeduwd met de opdracht deze vrouw bij te staan. Pittig! Ik wist iets van puffen, maar verder had ik geen idee…

Dat is nu gelukkig wel anders. Inmiddels is het vele jaren en ervaring later. En ben ik zelfs een tijd als kraamdocent werkzaam geweest. Toch blijft het allerleukste om zwangere vrouwen alles te kunnen vertellen als voorbereiding tijdens hun zwangerschap op de bevalling en kraamtijd. Zodat je meer weet dan dat weeën pijn doen en het stukje over puffen (wat overigens écht heel handig kan zijn hoor. Maar er is meer dan dat).

 

Ik hou van praktisch, duidelijk én van ruimte voor je eigen beslissingen.

Dat zul je dus in de cursus video’s ook merken.  Waar het kon heb ik een handige checklist toegevoegd, want ik ben ook gek op lijstjes. Zoals ook deze checklist voor je ziekenhuistas.  Elke dag check ik een aantal keer mijn mail. Want ik ga ervoor snel te reageren op vragen.

Zelf ben ik  4 keer bevallen; 3 jongens en een meisje. Hoewel mijn gezin wel groter is met nog 3 kinderen niet uit mijn buik ?.  Het blijft zo ontzettend bijzonder…een zwangerschap en bevalling. Hoewel ik het zeker niet romantiseer. Het is niet allemaal één grote roze wolk natuurlijk. Vooral een reëel beeld hebben van de dingen vind ik belangrijk.

Hou jij ook van praktisch, duidelijk, ruimte voor eigen beslissingen en reëel zijn? Dan past de online zwangerschapscursus zeker bij jou. ? Check hier hoe de cursus in zijn werk gaat

Groetjes Ilona

PS: Wil jij niet net als de vrouw van mijn eerste stage dag in paniek zijn en geen idee hebben van wat je kunt doen tijdens je bevalling? Volg dan alsjeblieft een cursus! Het helpt je zo (en je bevalling ook trouwens).

Deze opleidingen heb ik gedaan en ik hou mijn kennis up-to-date via bijscholingen. Super blij ben ik ook met de 2 verloskundige praktijken met wie ik ook altijd nog kan overleggen. 

  • HBO-verpleegkunde, afstudeerrichting kind & jeugd
  • Coaching
  • Bijscholing borstvoeding
  • Bijscholing kunstvoeding
  • Bijscholing hechting in de kraamtijd

 

 

Online en met aandacht!

Ik vind het belangrijk om snel en volledig je vragen te kunnen beantwoorden en in te haken op een geplaatst berichten. Een online cursus is nog nooit zo persoonlijk geweest! Reserveer je plek en doe mee!