INLEIDING

Op deze pagina, lees je de privacy verklaring van www.ostarazwangerschapscursus.nl. Hierin wordt toegelicht welke persoonsgegevens er worden verzamelt en verwerkt, voor welke doeleinden deze gegevens worden verwerkt en welke cookies er verzameld worden.

Wij raden je aan deze privacyverklaring zorgvuldig te lezen.

LEESBAARHEID

In verband met leesbaarheid hebben wij ervoor gekozen om gebruik te maken van de ‘wij-vorm’. Waar “wij”, “staat voor Ostara Zwangerschapscursus online. Waar “jij”, “je”, “jou” of “jouw” staat wordt jouw jij als klant / bezoeker van de website bedoeld.

VRAGEN OVER DEZE PRIVACYVERKLARING?

Bij vragen, klachten of verzoeken kun je contact opnemen met info@ostarazwangerschapscursus.nl Ter bespoediging van de afhandeling, verzoeken wij je in de onderwerpsregel te zetten “Persoonsgegevens”. Alvast bedankt!

OVER OSTARA

Ostara zwangerschapscursus online is opgericht door Ilona van der Aa-Verschuren. Wij zijn een online zwangerschapscursus. Gevestigd aan de Bovensteveenweg 8, 9584 TK te Mussel.

Bedrijfsnaam: Ostara Zwangerschapscursus online

KVK: 66628717 BTWnr. 180839159B02

 

INTELLECTUELE EIGENDOMMEN

Wij hebben de intellectuele eigendomsrechten op de inhoud van deze website en al onze (gratis) producten en diensten. Dit houdt in dat het niet is toegestaan om zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming, teksten, afbeeldingen en inhoud geheel/gedeeltelijk te gebruiken voor je eigen online platform, sociaal media en andere online kanalen.

 

PRIVACYBELEID

Ostara zwangerschapscursus online respecteert de privacy van alle bezoekers van onze website https://www.ostarazwangerschapscursus.nl, van onze (potentiële) relaties en (potentiële) klanten. Er wordt dan ook zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om gegaan. Deze gegevens worden niet verkocht, verhandeld of gedeeld met partijen die niet met onze diensten te maken hebben.

 

Hierbij houdt Ostara zich aan de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in Nederland stelt. Deze privacyverklaring geldt wanneer je onze website bezoekt en wanneer je een beroep doet op onze producten en diensten.

Dat betekent onder andere dat persoonsgegevens rechtmatig verwerkt worden, deze gegevens goed beveiligd worden en deze alleen onder voorwaarden worden gedeeld met derden. Deze privacyverklaring ziet toe op al onze verwerkingen. Ook indien we samen met andere partijen persoonsgegevens verwerken. Zoals bijvoorbeeld het geval is bij het versturen van facturen.

 

BEVEILIGDE VERBINDING

Alle gegevens die je met ons deelt via de website wordt via een beveiligde verbinding (SSL) aan ons verstuurd.

 

WELKE GEGEVENS WORDEN ER VERZAMELD?

Wanneer  je hebt aangemeld voor de online cursus,  aanvragen doet via het contact formulier of de chat, zal aan jou gevraagd worden je gegevens in te vullen. Er zullen enkel gegevens worden verwerkt, die je zelf aan ons verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

  • Voor- en achternaam;
  • E-mailadres;
  • Tel.nr
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door aanmelding op onze website, telefonisch en/of in correspondentie/emailcontact.

PERSOONSGEGEVENS MINDERJARIGEN

Wij hebben niet de intentie om gegevens te verzamelen van websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar oud. Tenzij ze hiervoor toestemming hebben van ouders of voogd. Jammer genoeg, kunnen wij niet controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Daarom raden wij ouders van kinderen jonger dan 16 jaar actief betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen. Dit ter voorkoming van verzameling van gegevens over hun kinderen, zonder ouderlijke toestemming. Wanneer je vermoedt dat wij zonder toestemming de persoonlijke gegevens van een kind jonger dan 16 jaar hebben verzameld, neem dan contact op met info@ostarazwangerschapscursus.nl. Ter bespoediging van de afhandeling, verzoeken wij je in de onderwerpsregel te zetten “Persoonsgegevens minderjarige”. Desbetreffende opgeslagen informatie zal hierdoor uit ons systeem verwijderd worden.

 

 

HOE WORDEN JE GEGEVENS GEBRUIKT?

Jouw gegevens worden verzameld en opgeslagen voor de volgende doeleinden:

Voornaam, achternaam, e-mail adres die via de email of chatfunctie worden verkregen worden gebruikt om jouw vraag/opmerking te beantwoorden.  De chatfunctie verloopt via Tawk.to

Voornaam, achternaam, e-mail adres en tel.nr zijn gegevens die worden opgeslagen bij de aanschaf van een zwangerschapscursus of de “gratis info-reeks”. Je email adres wordt gebruikt om je mailing te sturen m.b.t de cursus/info-reeks.

Wij gebruiken de door jou aangeleverde gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Wij zullen je gegevens niet aan derden verkopen en/of verstrekken. Je gegevens zullen uitsluitend aan derden ter beschikking worden gesteld indien zij betrokken zijn bij het uitvoeren van je bestelling.

Bij een betaling van een product en/of dienst dan worden deze gegevens opgeslagen in ons WooCommerce shoppingcart systeem en worden tevens gebruikt om een correcte factuur te kunnen opmaken . Wij gebruiken hiervoor altijd een beveiligde betaalomgeving. Jouw betalingsgegevens worden verwerkt door onze Paypro. Wij hebben hier zelf geen toegang tot. Let er op dat zowel WooCommerce en paypro hun eigen gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring hanteren.

FACEBOOK

Op www.ostarazwangerschapscursus.nl maken wij gebruik van de Facebook-pixel, die gegevens verzamelt voor Facebook-adverteren. Dit zijn cookies waarvoor je ook de cookiemelding hebt kunnen zien toen je onze website bezocht. Voor meer informatie over cookies op onze website verwijs ik naar het onderdeel ‘cookies’ in deze privacyverklaring.

Jouw e-mailadres, voornaam  en gedrag op onze website kan met Facebook gedeeld worden voor het aanmaken van een aangepaste doelgroep voor Facebook-adverteren. E-mailadressen worden aangeleverd en geanonimiseerd voor het aanmaken van doelgroepen die we met onze Facebook-advertenties willen benaderen. We ontvangen hierover vervolgens rapportages met geanonimiseerde gegevens.

Wanneer je niet wenst dat via dit platform advertenties worden getoond,  kun je hiervoor bij Facebook afmelden. Hoe je dit doet, kun je lezen via deze link.

Let op: het kan zo zijn dat je daarna nog steeds advertenties van Ostara zwangerschapscursus te zien krijgt. In deze gevallen val je in een algemene doelgroep waar wij onze advertentie op richten.

Meer informatie over de cookies van Facebook vind je hier.

GOOGLE ANALYTICS

Ook door ons statistiekenpakket, Google Analytics, worden cookies geplaatst. Wij willen graag weten hoe onze bezoekers de website gebruiken en hoeveel mensen maandelijks onze website bezoeken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren. Wij willen natuurlijk niet dat je ongewenst gevolgd wordt, echter willen wij jou zo goed mogelijk van dienst zijn en daarvoor hebben we goede statistieken nodig. Bij Google Analytics wordt de informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. We kunnen je daarom niet persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google Analytics vind je hier.

COOKIES

Ostara Zwangerschapscursus maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein (tekst)bestand dat een website op de harde schijf van je computer zet, op het moment dat je een website bezoekt. De cookie laat toe dat je browser vervolgens wordt herkend bij herhaald bezoek aan een website. Een cookie verzamelt echter geen persoonsgegevens die gelinkt zijn aan jouw identiteit, maar onthoudt enkel jouw voorkeuren en interesses op basis van jouw surfgedrag.

Cookies worden vooral geplaatst om de gebruikerservaring van deze website te verbeteren.

Dit zijn de verschillende soorten cookies die worden geplaatst:

 

Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor het correct functioneren van (delen van) mijn website. Bijvoorbeeld cookies van Vimeo  zorgen dat je de video’s op mijn website kan bekijken.

Analytische cookies: deze cookies zijn nodig om het surfgedrag van bezoekers van deze website te monitoren. Ik maak bijvoorbeeld gebruik van Google Analytics websitestatistieken.

Marketingcookies: deze cookies worden gebruikt om klikgedrag te monitoren die verwerkt worden door de Facebookpixel waardoor wij onze advertentiecampagnes op Facebook beter kunnen aansluiten op gedrag en interesse van websitebezoekers.

Wanneer je geen cookies wilt accepteren, dan kan je dit instellen in jouw browser.

Voordat er cookies geplaatst worden op jouw computer, zal er altijd eerst toestemming gevraagd en verkregen moeten worden. Daarom zie je bij het eerste bezoek aan Ostara zwangerschapscursus een cookiemelding. Je kan hierbij aangeven of je akkoord gaat met het gebruik van cookies en je kunt een keuze maken tussen welke type cookies je wel/niet accepteert.

 

BEWAARTERMIJN COOKIES

Wij bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wat houdt dat concreet in? De gegevens die je ons hebt verstrekt zodat wij contact met jou kunnen opnemen, worden bewaard tot het contact heeft plaatsgevonden. Verder blijven gegevens bewaard zolang je klant of relatie van ons bent. Nadat de cursus is afgesloten worden de gegevens verwijderd, met uitzonderingen van facturen. Die bewaren we 7 jaar in verband met onze wettelijke verplichtingen. Berichten die in het forum geplaatst zijn worden bewaard wat betreft inhoud. De naamsvermelding bij deze berichten wordt dan veranderd in Admin.

 

AFFILIATES & PARTNERS

Op Ostarazwangerschapscursus en in sommige e-mails worden links geplaatst naar externe websites van samenwerkingspartners en affiliates, als wij denken dat deze informatie waardevol voor je is. Wij hebben geen controle over hoe deze partners omgaan met de privacywetgeving. Het is raadzaam om ook de privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden van deze partners zelf goed te lezen, als je deze websites bezoekt.

 

JOUW GEGEVENS OP BIRGITLUIJK.NL

Wanneer je bent ingeschreven voor de cursus ontvang je mailing m.b.t de cursus of het onderwerp. , Je kunt je te allen tijde weer uitschrijven door middel van de link onderaan de e-mail.

BEWAARTERMIJNEN

Wij bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wat houdt dat concreet in? De gegevens die je ons hebt verstrekt zodat wij contact met jou kunnen opnemen, worden bewaard tot het contact heeft plaatsgevonden. Verder blijven gegevens bewaard zolang je klant of relatie van ons bent. Facturen bewaren we 7 jaar in verband met onze wettelijke verplichtingen.

 

RECHTEN

Je hebt altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken, waarna wij je gegevens niet meer zullen verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverklaring op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

 

Je hebt ook recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren. Als je wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou verwerken, dan kun je een schriftelijk inzageverzoek indienen.

 

Mochten jouw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kun je ons schriftelijk verzoeken om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen.

 

Daarnaast heb je een recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heb je recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens. Ook hiervoor kun je een schriftelijk verzoek doen. Onder schriftelijk wordt ook verstaan per e-mail. Je kunt je verzoek aan ons e-mailen via info@ostarazwangerschap.nl

Om er zeker van te zijn dat een dergelijk door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Mochten we deze termijn niet halen, dan laten we je dat zo snel mogelijk weten.

Wij hopen natuurlijk dat je tevreden bent met hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan. Ben je dit niet? Laat het ons dan weten. We willen je er ook graag op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

WIJZIGINGEN

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen.De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding

Ontvang de zwangerschaps TO DO list

Het handige overzicht van wanneer en wat je moet regelen. Na aanmelden komt de TO DO list direct in je mail: 
Ja dit wil ik zien