In zelfisolatie? Je kan nog steeds een cursus volgen

Uit het onderzoek van 24baby onder 7515 zwangeren rondom het corona virus kwamen reacties als deze: "Veel cursussen komen te vervallen. Hierdoor ben ik niet goed op de hoogte". Inderdaad zijn veel voorlichtingen afgelast. Toch kun je prima op de hoogte zijn. Online voorbereiden is net zo goed én veilig nu. 

Waarom zou je een online voorbereiding volgen?

Het grootste voordeel van een goede voorbereiding is dat jij daarmee een automatische reactie van je lijf positief kunt beïnvloeden. En daarmee op het verloop van je hele bevalling.

Vanuit een oud overlevingsmechanisme vertraagt of stopt je bevalling bij stress. Zo kreeg je tijd om jezelf in veiligheid te brengen als er een mammoet op je afstormde.

Nog steeds reageert je lijf zo. De mammoeten zijn vervangen door andere stress, angst of paniek. Zoals alles nog perfect in orde willen hebben, schaamte tijdens je bevalling. Ook gedachten, pijn die flink tegen valt en geen controle voelen werken je bevalling tegen. Net als  voor keuzes komen te staan waar je niet eerder van gehoord had.

Met een goede voorbereiding voorkom je dat. Waardoor je:

✔ Je precies weet wat je wel en niet kunt doen (ook als de verloskundige er nog niet is)
Met urenlange weeën kunt omgaan
Weet hoe je moet persen
Flexibel en vol vertrouwen bent, ongeacht hoe je bevalling gaat

Een goede voorbereiding is een must. Dat weten ook de verzekeraars. De meeste verzekeringen vergoeden de zwangerschapscursus dan ook.

€109,- NU 99,- (6 maanden toegang)

Hoe werkt een online voorbereiding?

Klik op de video en bekijk de preview 👇

Via video's en checklists die online klaar staan krijg jij alle informatie. Zodat je zelf of met je partner urenlange weeën doorkomt. Je precies weet wat wel en juist niet werkt. Ook als je verloskundige er nog niet bij is.  Het helpt je bij beslissingen maken, omdat je de voor- en nadelen weet.  En natuurlijk ontdek je door het kijken van de video's wat je kunt verwachten in je kraamtijd. Dat voorkomt verrassingen en tackel je op voorhand opstartproblemen rondom de voeding van je kindje.

Natuurlijk bekijk je alles zo vaak als je wil. Want je hebt bij de online voorbereiding 6 maanden toegang.

€109,- NU 99,- (6 maanden toegang)

Welke video's bevat de online zwangerschapscursus?

Alle onderwerpen zijn verdeeld in meerdere korte video's. Zo bepaal je makkelijk welk deel je wil volgen en blijft de informatie goed hangen. Toch iets vergeten? Dan bekijk je de betreffende video of checklist gewoon nogmaals.

Bekijk hier de 38 video's waar jij 6 maanden lang toegang toe hebt.

✔ Veranderingen in je lijf en de invloed daarvan op jou ✔ Houding en beweging nu je zwanger bent ✔ Zwangerschapsongemakken ✔ 3 éénvoudige, maar handige oefeningen ✔ Zwangerschapscomplicaties ✔ Ontspanningsoefening ✔ Partnerfilm Checklist: Zwangerschap TO-DO list, Baby-uitzet, tips bij ongemakken Samenvatting (PDF) Bovendien krijg je toegang tot deze meer algemene video's rondom je zwangerschap: je baby voelen bewegen, harde buiken en bandenpijn
✔ Basis: wat helpt wel en wat helpt niet ✔ Mindset: hoe denk jij over de bevalling? ✔ Weeën ✔ Ademhaling ✔ Houding tijdens weeën ✔ Geluid maken ✔ Keuzes rondom je bevalling ✔ Ligging van de baby ✔ Wie is er aanwezig bij je bevalling… ✔ Partnerfilm Samenvatting (PDF) Checklists: geboorteplan & ziekenhuis-tas En toegang tot de meer algemene video's over "waar bevallen" en "wat zit er in je kraampakket"
✔ Hoe verloopt de bevalling ✔ Houdingen tijdens je bevalling ✔ Pijnbestrijding ✔ Soms gaat het anders ✔ Keizersnede ✔ Inleiden ✔ Doorknippen van de navelstreng ✔ Nodig bij je bevalling ✔ Partnervideo Samenvatting (PDF
✔ Eerste uur na de geboorte ✔ Jij in de kraamweek ✔ Kraamzorg ✔ Hielprik en gehoortest ✔ Houding en beweging na de bevalling ✔ Na je kraamtijd.. ✔ Partner Samenvatting (PDF) En toegang tot de meer algemene video over "kraamvisite of kraamfeest"
✔ Je baby en voeding in het algemeen ✔ Borstvoeding ✔ Flesvoeding ✔ Nachtvoeding / doorslapen ✔ Partner Samenvatting (PDF) Checklist: herken de hongersignalen
Toegang tot de besloten fb-groep om ervaringen en verhalen te delen. Waardevolle aanvullingen via de mail als je wilt. En snel en uitgebreid antwoord op al je vragen; via de mail, chat, groep of telefoon. Natuurlijk is er in maart 2020 ook een e-book rondom het corona-virus toegevoegd.

€109,- NU 99,- (6 maanden toegang)

 

Even kennis maken...

Ik ben Ilona en mij zie je in de cursus. In de video's deel ik alles met wat jij nodig hebt op weg richting je bevalling en kraamtijd. Natuurlijk beantwoord ik  daarnaast ook je  vragen en ben ik altijd benieuwd naar je laatste up-dates (vanzelfsprekend alleen als jij dat ook wilt).

Vanuit mijn kennis en ervaringen als HBO-verpleegkundige in de geboortezorg en docent "kraamzorg" aan de MBO heb ik deze cursus gemaakt. Iedereen ervaart heus lastige momenten tijdens haar bevalling, dat had ik zelf ook.  Dan ben  je het even  helemaal kwijt Zo belangrijk om juist dáár door heen te komen.  Daarom geef je ik zo graag deze online cursus. Zodat je juist ook die momenten weer doorkomt.

Regelmatig ontvang ik van cursisten een enthousiast bericht sturen over de cursus. Dat is super lief en leuk.

Tijdens de bevalling had ik echt verschillende manieren nodig om mee te kunnen gaan. Dankzij de cursus had ik genoeg keuze. In de kraamtijd kwam er echt veel op me af. Ik was zo blij dat ik al vooraf van alles op de hoogte was. De kraamverzorgster noemde nog dat ik zo goed voorbereid was! Reactie van Chantal over de complete zwangerschapscursus

Wauw! Daar blijf ik voor gaan. Groetjes van Ilona

 

 

Afbeelding van de docent van de online zwangerschapscursus

Zin om er samen voor te gaan?

 

Dit vinden vrouwen van deze online zwangerschapscursus...

 

 

Makkelijk, voorbereiden vanuit huis

Natuurlijk ben je op dit moment voorzichtig. Met de online voorbereiding zit je veilig. Alle video's, checklists en samenvattingen staan voor je klaar, zodat je ze op je eigen tempo kunt bekijken. En vanzelfsprekend ook zo vaak je wil, want je hebt 6 maanden toegang tot alles. Regelmatig check ik of er behoefte is aan een live online meeting, zodat we ook op die manier contact kunnen hebben.

€109,- NU 99,-
(6 maanden toegang)

 

Dé tips bij ongemakken maken je zwangerschap makkelijker...

Minstens 7 manieren om met urenlange weeën om te gaan...

Praktische kennis over je bevalling om mee te kunnen in de flow...

Persen, hoe dan?...is voor jou straks geen vraag meer

Flexibel zijn en gerust, omdat je weet hoe het ook anders kan gaan...

Natuurlijk nu met extra info rondom het corona-virus

Roze wolk in je kraamtijd, want jij weet wat je echt kunt verwachten...

Op voorhand alle opstartproblemen rond de babyvoeding getackeld...

Dit is precies wat ik nodig heb
Dan kun je de cursus nu volgen voor slechts 99,-

 

Positief terug kijken door een goede voorbereiding?

Ja, je leest het goed. Nu al heb je invloed op hoe je straks op de bevalling terug kijkt. Dit wordt namelijk niet bepaald door de gebeurtenissen tijdens je bevalling. Wel door of je mee kunt gaan in wat er komt en eigen regie. Door inzicht in wat je bevalling aan het doen is. Waardoor je beslissingen kunt maken. Dat je kunt omgaan met de pijn. Op de hoogte bent van wat je tegen komt in je kraamperiode. Dat geeft je power en het gevoel van controle.

Weet je dat gedachten kunnen de bevalling tegenwerken of juist bevorderen? Bij stress en paniek verloopt je bevalling moeilijker of stopt zelfs. Met de juiste mindset vlot je bevalling juist en ervaar je de kraamtijd positief.

In mijn ervaring blijkt dat geïnformeerde keuze – dus weten wat er speelt, kennis hebben van de voor- en nadelen- een belangrijkere factor is om positief terug te kijken dan of het nu uiteindelijk een vaginale bevalling werd of een keizersnede
S-Vedam, directeur verloskunde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver

Gelukkig geeft deze online zwangerschapscursus je het goede uitgangspunt. Daarmee geef jij je kans op "positief terug kijken" een enorme boost!

 

Veel gestelde vragen

Natuurlijk afhankelijk van wat jij wil. Naast de voorbereiding staan er ook algemene video's over zwangerschap, bevalling en kraamtijd voor je klaar. Die zijn al vanaf 20 weken zwangerschap interessant. Vanaf 28 weken zwangerschap is het verstandig te beginnen met de echte voorbereidende video's. Maar natuurlijk kun je ook last-minute nog instappen. De snelste cursist ooit, lukte het de cursus in een week te doorlopen (dit omdat ze net voor de uitgerekende datum toch nog graag goed voorbereid was en dus met 38 weken zwangerschap nog meedeed). Andere nemen liever de tijd en starten vroeg. De keuze is aan jou.
Veel verzekeringen vergoeden de cursus. Wel is het afhankelijk van je verzekering en het pakket. Bekijk het overzicht |

We zijn ingeschreven bij de KvK, een bewijs van deelname is mogelijk en Ostara is lid van de vereniging Samen Bevallen. Dit kunnen dingen zijn waar je verzekering naar vraagt. Voor de verzekering maak ik een aparte factuur, met de benodigde gegevens, die jij kunt indienen.
Je kunt op ieder moment starten. Je kunt na inschrijven direct inloggen op de site en je cursus volgen. De cursus is helemaal online, dus je kunt alles op je eigen tijd en plaats volgen. 6 maanden lang, kun je alles zo vaak bekijken als je wil
Heb je vragen of wil je iets delen? Dan kun je mij bereiken via de mail, chat of in de besloten groep. Ook telefonisch is mogelijk tijdens de cursisten-call op dinsdagavond tussen 20-21 uur. Niemand anders, dan ik, leest jouw vragen, dus voel je vrij om ze te stellen. Ik zal ze snel en uitgebreid beantwoorden.
Nee hoor, zeker niet. Ik bied het je gewoon aan als waardevolle extra. Je kunt daar ervaringen delen met andere zwangere vrouwen als je dit wil. Ook zonder deelname kun je de online voorbereiding prima volgen.
Staat jouw vraag er niet tussen? Ik hoor hem graag van je:

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Bericht

Ontvang de zwangerschaps TO DO list

Het handige overzicht van wanneer en wat je moet regelen. Na aanmelden komt de TO DO list direct in je mail: 
Ja dit wil ik zien

Klik & bekijk de online zwangerschapscursus
close-link
Click Me